Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te registreren. Kies Ga door om dit te accepteren. Veel plezier!

Lees meer over het gebruik van cookies bij Privacy.

Henk Joosen

Vraag (en antwoord)

Wat je misschien wel zou willen weten...
Vraag
Wat vind jij het mooiste kinderboek?
Antwoord
De Griezels van Roald Dahl.

Vraag
Hou jij van sport?
Antwoord
Ik vind voetballen leuk om naar te kijken, maar nóg fijner om het zelf te doen. Dat probeer ik zo lang mogelijk vol te houden.

Vraag
Ben je getrouwd?
Antwoord
Nee. Mijn vriendin en ik zijn niet met elkaar getrouwd. Maar we doen al heel lang alsof. We hebben samen drie dochters.

Vraag
Hoe schrijf je een boek?
Antwoord
Dat is een lang verhaal. Eerst moet je natuurlijk een idee hebben. Als ik weet waarover het verhaal zal gaan en wie er in ieder geval in voor zullen komen, ga ik achter mijn computer zitten. Ik ga heel in het kort opschrijven wat er gebeurt. Dat is een soort draaiboek. Als die grote lijn op papier staat, ga ik pas echt beginnen. Ondertussen verander ik nog wel het een en ander aan de verhaallijn.
Telkens wanneer ik begin met schrijven, lees ik eerst door wat ik de vorige keer gedaan heb. Dan moet een zin vaak toch net iets anders of misschien wel helemaal weg. Als dat gebeurd is, ga ik verder met het verhaal. Net zolang tot het helemaal af is. Dan ga ik het nog eens lezen. En nóg eens. Maar dan op papier. Met een pen krabbel ik er dan wat dingen bij, die ik later ga veranderen op de computer.
Daarna laat ik het verhaal (of stukken eruit) aan iemand anders lezen. Mijn vriendin of mijn dochters zijn dan het slachtoffer. Als alle opmerkingen verwerkt zijn, is het verhaal klaar. Het kan dan naar de mensen van de uitgeverij gestuurd worden. Hopelijk vinden zij het ook een goed verhaal en willen ze er een boek van maken.

Vraag
Hoe kan ik een boek bestellen?
Antwoord
Ga naar een boekwinkel (zo een met een deur waardoor je naar binnen kunt lopen om lekker te 'snuffelen' en te bladeren). Of ga naar een pagina met een fragment van een verhaal. Klik aan de onderkant van die pagina op het plaatje van het boek om het online te bestellen. Je kunt natuurlijk ook de website van de uitgever of een online boekwinkel bezoeken. Gemakkelijk toch?

Vraag
Heb je zelf nog een vraag...
Antwoord
Vul het formulier hiernaast in of stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kijk ook eens op:

www.HenkTekst.nl


FacebookLinkedIn